UITDEKUNST

Bovenstaande schilderijen zijn een greep uit een overzichtstentoonstelling van cursisten van UITdeKUNST

 

Schilderen onder begeleiding van Marilynn Visser Geesink bij "UITdeKUNST" te Nijmegen.

 

Alhoewel de basis het schilderen met aquarel en/of acrylverf is, krijgt iedereen de kans om met andere materialen kennis te maken. ook gemengde technieken worden toegepast. Zo leren wij o.a. ook mooie pentekeningen te maken met Oost Indische inkt.

Er wordt getracht om iedereen een eigen handschrift te laten ontwikkelen en zo kan men meestal aan het eind van een seizoen al zien wie wat geschilderd heeft. Hierbij wordt gewerkt aan de hand van opdrachten waarbij de eigen fantasie wordt gestimuleerd om een eigen voorkeur van onderwerpen en materiaalgebruik te ontwikkelen. Binnen deze opdrachten bestaat de vrijheid om naar eigen inzicht te werk te gaan van realisme tot abstract schilderen. Het is dus niet zo dat de hele groep hetzelfde werk maakt. Immers niet iedereen spreekt alle onderwerpen aan en iemand zonder ervaring zal zich eerst moeten bekwamen in één van de verschillende schildertechnieken.

Op deze manier kan iedereen instromen, wel of geen ervaring.

 

Lessen

Tijdens de wintermaanden zijn er 20 lessen van 2,5 uur waarna gezamenlijk het werk wordt besproken. Als alle werken naast elkaar staan kan ieder het werk van de anderen bekijken, het schilderresultaat van die morgen. Dit is een leerzaam proces want zo ziet men ook hoe een ander werkt, waar het goed gaat maar ook waar het eventueel fout is gegaan. Zo hoort men ook waar en hoe een werk voor verbetering vatbaar is.

Er wordt geschilderd op:

Woensdagmorgen             9.45 -  12.15 uur

Donderdagmorgen             9.45 -  12.15 uur

 

Overzichtstentoonstelling

Het is een terugkerend feest om de schilderresultaten van elk seizoen te bewonderen op de jaarlijkse overzichtstentoonstelling welke georganiseerd wordt voor de cursisten, telkens op zaterdag en zondag van het eerste weekend in oktober. Elke penseelgenoot kan hiervoor, afhankelijk van het formaat, drie tot vier werkstukken inleveren.

Iedereen wordt dan van harte uitgenodigd om de expositie te komen bewonderen. Een gezellig weekend in een mooie entourage.

 

Buiten schilderen

Bij voldoende belangstelling, minimaal 8 personen en maximaal 12 personen, kan er met mooi weer onder begeleiding van Marilynn Visser Geesink een dagje buiten geschilderd worden. Dat kan op verschillende locaties o.a. bij de Hatertse vennen. Hiervoor kan iedereen zich opgeven ook belangstellenden die niet bij UITdeKUNST schilderen.

Vanwege het onbetrouwbare Hollandse weer wordt in overleg een datum geprikt. Afhankelijk van de locatie nemen wij brood en koffie mee of gaan gezellig samen lunchen.

 

Uitstapjes

Gedurende of aan het eind van het schilderseizoen wordt er naast de schilderlessen jaarlijks een gezellig uitstapje georganiseerd voor alle penseelgenoten om een mooie tentoonstelling te bezoeken en/of gezellig samen te gaan lunchen.

 

Voor meer informatie email: UITdeKUNST